Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ Β΄ ΒΑΣΙΛΕΙΟ



Για πολλές ημέρες σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν: “Πώς άρχισαν όλα;”

 Ήταν φανερό το αποτέλεσμα. Αλλά η αρχή; Αυτό που οι Πυθαγόριοι ονόμαζαν ΚΟΣΜΟ, πώς δημιουργήθηκε; Οι επιστήμονες δηλώνουν ρητά ότι η ζωή στον πλανήτη μας ξεκίνησε στη θάλασσα και μετά, όταν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, μετανάστευσε στην ξηρά.
Όταν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, ποιες ήταν αυτές και ποιος συνέβαλε στη δημιουργία τους;

Όπως διδάσκει η αρχαία Σοφία, και βεβαιώνει απόλυτα η επιστήμη, η Γη είχε ψυχθεί, τα ύδατα είχαν συναχθεί σε θάλασσες, τα σύννεφα σκόνης από την Ηφαιστειακή δραστηριότητα είχαν κατακάτσει και πλέον ο Ήλιος και η Σελήνη είχαν φανεί με τους αστέρες στον ουράνιο θόλο. Και τότε; Τότε…



Είπε ο Θεός ας βλαστήσει η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον και δέντρο κάρπιμον κάμνον καρπόν κατά το είδος αυτού, του οποίου το σπέρμα να είναι εν αυτώ επί της γης και έγινεν ούτω˙ και εβλάστησε η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον κατά το είδος αυτού, και δέντρον κάμνον καρπόν, του οποίου το σπέρμα είναι εν αυτώ κατά το είδος αυτού˙ και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν˙ και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί ημέρα ΤΡΙΤΗ.




          ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΤΟ Β΄ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

Αναλογιστείτε τη συμβολή του βασιλείου αυτού στην εξέλιξη του πλανήτη, ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με οξυγόνο, η λίπανση και γονιμότητα του εδάφους, η βάση της διατροφικής αλυσίδας των ζώων, η διατροφή των πρώτων ανθρωπίνων κοινωνιών των τροφοσυλλεκτών, η χρήση των πρώτων ιαμάτων για τη θεραπεία τραυμάτων ή νόσων είναι δωρεές της ταπεινής Χλόης στη δημιουργία. 

Το άρωμα και το χρώμα στα άνθη ενέπνευσαν τον άνθρωπο και έδωσαν διέξοδο στην έκφραση συναισθημάτων, όπως του Έρωτα, της Αγάπης, της Στοργής, του Πένθους. Οι Τιτάνες στα δάση θεοποιήθηκαν  ή αφιερώθηκαν στους Θεούς. Στο θρόισμα των φύλλων άκουγαν υπερκόσμιες φωνές και χρησμούς. Έφτιαξαν σπίτια, σκάφη, όπλα και μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τη φωτιά και να τη διατηρήσουν έτσι ώστε να κυριαρχήσουν στον πλανήτη κόντρα στο εχθρικό περιβάλλον.
 Είδαν την ταφή του σπόρου και το θαύμα της βλάστησης, αναζήτησαν συμβολισμούς, έφτιαξαν τα μυστήρια, έκαναν παραλληλισμούς, έκαναν τελετουργίες, έκαναν λατρείες, έκαναν θρησκείες. 





Χιλιετίες ο άνθρωπος πορεύθηκε με το 2ο Βασίλειο εν αρμονία στον πλανήτη. Τώρα; Τώρα η σχέση αυτή έχει διαταραχθεί επικίνδυνα, το πρώτο σήμα κινδύνου έχει εκπεμφθεί από μακρού, η καταστροφή των δασών συνεπάγεται την επιστροφή των δωρεών της ταπεινής χλόης. Κλιματολογικές αλλαγές, ρύπανση της ατμόσφαιρας, το περίφημο φαινόμενο του θερμοκηπίου, κυκλώνες, το λιώσιμο των πάγων στους πόλους, όλα αυτά συνηγορούν πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Υπάρχει άραγε ελπίδα; Υπάρχει!!! Ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέφει τη γη καταστρέφοντας τα δάση, μπορεί να έχει πάει στο φεγγάρι και να κομπορυμονεί αλαζόνας και κυρίαρχος, όμως μέσα στο κουτί της Πανδώρας, το γεμάτο δεινά που κουβαλά στην ψυχή του υπάρχει η Ελπίδα συνυφασμένη στην ανθρώπινη φύση του. Υπάρχει σε εκείνο το άρωμα και το χρώμα στο πρώτο λουλούδι που είδε την αυγή της παρουσίας του στον εχθρικό πλανήτη, τότε που είχε ανάγκη στοργής και συντροφικότητας. 

Δώστε ένα λουλούδι στη σύντροφο σας σε μία επέτειο, ένα φιλί και ένα λουλούδι στη μάνα σας στη γιορτή της, ένα λουλούδι στο φίλο σας για να νιώσετε την υπερκόσμια επίδραση που έχει στην ψυχή των ανθρώπων το 2ο βασίλειο. Φυτέψτε ένα φυτό σε μια γλάστρα, ένα δέντρο σε μία γωνία


Εάν τα 6 δισ των ανθρώπων φύτευαν ένα δέντρο μόνο την ημέρα, δαπανώντας μόνο 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους, πιστεύει κανείς πως θα υπήρχε πρόβλημα; 
Νικόλαος Παπαγιαννίδης
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου