Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : "Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ"


“Το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης, ένα σχέδιο φυγής”.

Σκοπός του είναι να σας δείξει τη διαδρομή που ακολούθησε ένας καθημερινός άνθρωπος για να ξεφύγει από την υπνωτική υποβολή του κόσμου, από την μεμψίμοιρη και όλο κατηγόριες περιγραφή της ύπαρξης, να αποδράσει από την πορεία μιας ήδη προδιαγεγραμμένης μοίρας.
" Το βιβλίο αυτό δεν θα υπήρχε, ούτε θα μπορούσα να γράψω έστω και μια γραμμή, αν δεν είχα συναντήσει τον Dreamer και την Διδασκαλία του".
Stefano Elia d’ Anna
Περίληψη:
Η πλέον τρομακτική ασθένεια που απειλεί τον πλανήτη δεν είναι ο καρκίνος ούτε το έιτζ, αλλά η αντιμαχόμενη σκέψη του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πραγματικός
killer, ο πλανητικός φονιάς: η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συνηθισμένη οπτική του κόσμου. Όπως ο Προμηθέας, απέσπασα μια σπίθα απ' τον κόσμο του Dreamer, του ονειρευτή, και την κράτησα σφιχτά για να δείχνει μια "έξοδο διαφυγής" σε όποιον είναι έτοιμος, σε όποιον έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση την ξεπερασμένη περιγραφή του κόσμου και τις άχρηστες θανάσιμες αρχές του.

Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να συναντήσει τον Dreamer.
Για να εγκαταλείψουμε τις παλιές νοοτροπίες και άχρηστες ιδέες, για ν' απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, και από πεποιθήσεις ανούσιες που κυβερνούν τυραννικά την ύπαρξη μας, χρειάζεται μία μέθοδος, ένα σύστημα, ένα σχέδιο διαφυγής.
Απαιτείται μία "Σχολή".
Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Απαιτείται να συναντήσει κανείς κάποιον που τα κατάφερε πριν από μας, κάποιον που κατάφερε να αποδράσει από την υπνωτική αφήγηση του κόσμου, από ψυχολογικές φυλακές και πνιγηρούς κανόνες. Για να αλλάξουμε τη μοίρα του ανθρώπου, πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία του, το σύστημα πεποιθήσεων και τα πιστεύω του.

Χρειάζεται να ξεριζώσουμε απ' τα βάθη του Είναι μας την τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης, εύθραυστης που μας οδηγεί στο θάνατο.

Γράφω για να σας πω ότι ο Dreamer υπάρχει, και είναι το πιο πραγματικό ον που είχα ποτέ συναντήσει. Ο κόσμος Του της αγνότητας, δεν γνωρίζει περιορισμούς χρόνου, είναι πιο ζωντανός και πιο συγκεκριμένος από το δικό μας, και είναι προσιτός. Είναι μια πορεία ανηφορική και δύσβατη, μα πραγματοποιήσιμη, ένα πέρασμα προς την αλήθεια, την ομορφιά, την ευτυχία. Μια νέα οδός προς τις Ινδίες, γρήγορη και ακόμη πιο πλούσια.

Ο άνθρωπος υποφέρει, όχι επειδή βιώνει ένα μακάβριο, οδυνηρό γεγονός, αλλά το βιώνει επειδή επέλεξε τον πόνο ως την φυσική του κατάσταση” εξάγγειλε o Dreamer αποφασιστικά.
Συνειδητοποίησα, ότι όλα όσα είχαν συμβεί και όλα όσα θα συνέβαιναν στη ζωή μου ήταν ήδη εκεί, συμπιεσμένα σε μια στιγμή, όπως η αιωνιότητα μιας βελανιδιάς κρύβεται στο σπόρο της. Η κάθε λεπτομέρεια δήλωνε την αμέλεια, την εγκατάλειψη, τη σαπίλα της ζωής του. Θα ήθελα να κάνω κάτι, να ειδοποιήσω τον άνθρωπο που ήμουν για την παρουσία μας. Θα ήθελα να μπω μέσα του για να ταχτοποιήσω τα πράγματα, να τον εγκαρδιώσω με λίγη αξιοπρέπεια, να ισιώσω την καμπούρα του, να σβήσω από το πρόσωπο του εκείνο τον μορφασμό πόνου…
Τίποτε δεν υπάρχει έξω από σένα… Δεν υπάρχει βοήθεια που να προέρχεται από οπουδήποτε –επανέλαβε ο Dreamer χαράζοντας αυτήν την φράση στις πιο ριζωμένες πεποιθήσεις μου- Δεν θα σταματήσω ποτέ να το επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει τίποτα έξω από τον εαυτό σου… Αυτό που αποκαλείς πραγματικότητα είναι η υλοποίηση, η αντανάκλαση των ονείρων σου ή των εφιαλτών σου…”
“Ψάξε την ελευθερία, βγες από αυτήν την πληθώρα των απελπισμένων… Επίβαλε στον εαυτό σου ένα νέο τρόπο διαίσθησης. Κατάκτησε το άπειρο μέσα σου και οι γαλαξίες θα μοιάζουν με κόκκους άμμου…”
Διεύρυνε την οπτική σου και θα δεις τον κόσμο να μικραίνειόραμα και πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό… Ψάξε την ακεραιότητα και αυτά που για τους άλλους είναι ανυπέρβλητα βουνά για σένα θα είναι μικρά λοφάκια ”.
Τους ανθρώπους που είναι προσηλωμένοι σε μια περιγραφή του κόσμου που στηρίζεται στην ανεπάρκεια και στο φόβο, δεν μπορεί να τους αγγίξει το “όνειρο” … γιατί το όνειρο είναι ελευθερία, ενώ εκείνοι, από τότε που ήταν παιδιά, με την εποπτεία των ιερέων της εξάρτησης και των προφητών της δυστυχίας, εκπαιδεύτηκαν να εγκλωβίζονται στην φυλακή.
Για το λόγο αυτό η επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτάται από άλλους. Τους αναγνωρίζεις γιατί έχουν το χαρακτηριστικό της απόλυτης έλλειψης ευγνωμοσύνης και της ανικανότητας να αγαπήσουν.
Giving is self giving
Για να δώσει κανείς πρέπει να έχει, και για Έχει πρέπει να Είναι.
ΣΧΟΛΙΑ
Το βιβλίο θυμίζει έντονα Καστανέντα, για όσους είναι εξοικειωμένοι, αλλά ο Dreamer είναι ακόμα πιο αυστηρός από τον Δον Χουάν και στοχεύει κατευθείαν στις πιο απίστευτες ανθρώπινες ικανότητες. Δεν χρειάζεται να πεθαίνουμε αλλά ούτε και να τρώμε τουλάχιστον με την ρουτίνα που το κάνουμε. Η έλλειψη τροφής αφήνει τα όργανα να κάνουν αυτό που είναι φτιαγμένα να κάνουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν έτσι την πραγματικότητα.
Το όνειρο είναι το πιο πραγματικό πράγμα που υπάρχει και ο κόσμος είναι δημιουργία του ονείρου λέει ο Dreamer.
Ο τρόπος που δίνεται από τον συγγραφέα η διδασκαλία του Dreamer είναι ξεκάθαρα της σχολής Γκουρτζίεφ, όπως μάλιστα περιγράφεται γλαφυρά από τον μεγάλο μαθητή του Γκουρτζίεφ, ψυχολόγο Πήτερ Ουσπένσκι, στο βιβλίο του «Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού».
Όσον αφορά το θέμα του ύπνου (αν και δεν έχω τελειώσει το βιβλίο) υπάρχει η άποψη ότι ο ύπνος – μάλλον χωρίς όνειρα ή ίσως συνειδητά όνειρα που διαρκούν ελάχιστα έτσι και αλλιώς - είναι άχρηστος ακριβώς όπως και ο θάνατος. Απλώς και εκεί παραιτούμαστε.

H Σχολή φαίνεται να στοχεύει σε έναν άνθρωπο σαν αυτούς που όπως λέει υπήρχαν μέχρι την εποχή του Ομήρου δηλ τους ημίθεους και τους αρχαίους ήρωες. Ήταν λίγοι αυτοί οι άνθρωποι καθώς οι υπόλοιποι τα άφηναν όλα στη θεά Τύχη χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ό άνθρωπος έχει την ικανότητα να δημιουργεί τον κόσμο. Αν δεν είναι θεός ο άνθρωπος δουλεύουν οι θεοί για αυτόν. Αυτή η σχολή διατηρήθηκε με κάποιο τρόπο μέσω των αιώνων.

Ο συγγραφέας οδηγείται σε έναν ασκητή μοναχό τον Lupelius που έζησε γύρω στον 10ο αιώνα από όπου αλιεύει πληροφορίες για μια σχολή μοναχών πολεμιστών με ικανότητες να είναι άτρωτοι στις μάχες τεχνική που γνώριζε όπως λέει και ο Μέγας Αλέξανδρος ο οποίος πρωτοστατούσε στις μάχες αλλά μόνο οι συμπολεμιστές του έπεφταν.

Δεν έχω ολοκληρώσει το βιβλίο είμαι στο πέμπτο από τα δέκα κεφάλαια αλλά και εδώ να σταματήσω έχω πάρα πολύ υλικό για συνειδητοποίηση. Το βιβλίο πάνω από όλα δείχνει να είναι ένας ύμνος στο όνειρο συμβατό με τους προβληματισμούς του σύγχρονου εσωτερισμού και ψυχολογίας. Δεν μοιάζει να έχει τέλος και
όσο πιο πολύ το διαβάζω, τόσο πιο πολύ με μαγεύει.

Σίγουρα το βιβλίο της χρονιάς για μένα (ως «αντέπτο»!!) και θα χαιρόμουν πολύ όσοι το έχουν διαβάσει ή όσοι το διαβάσουν να αφήσουν εδώ τις σκέψεις τους.

(Καθηγητής Οικονομολογίας, Κοινωνιολογίας και Μάνατζμεντ, ο Στ. Ντ Αννα είναι πρύτανης του European School of Economics με έδρα το Μιλάνο. Το βιβλίο έχει γίνει μπεστ σέλερ, και κυκλοφορεί στα ελληνικά μεταφρασμένο από τα ιταλικά, από τις εκδόσεις Ελφίλ).

 ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK-          http://www.facebook.com/group.php?gid=55431061688

21 σχόλια:

  1. Γεια σου,
    διάβασα με προσοχή το ποστ, πράγματι ενδιαφέροντα τόσο ο πρόλογος του συγγραφέα όσο και τα δικά σου σχόλια. Σίγουρα υπάρχει εδω και αιώνες η σχολή που πιστεύει πως ο κόσμος μας παρουσιάζεται έτσι, επειδη ετσι λειτουργούν οι αισθήσεις μας και πως το είναι, η ουσία του κόσμου είναι εντελώς διαφορετική. Ο Bertano είχε πει με άλλα λόγια αλλά εννοούσε το ίδιο, πως: η συνείδηση είναι συνείδηση των πραγμάτων.
    Τώρα, στο βιβλίο, που δν έχω διαβάσει, αλλά θα το πάρω κάποια στιγμή, φαίνεται πως γίνεται προσπάθεια, να δημιουργηθεί μια μεθοδολογία, αποκόλλησης του ανθρώπου από το "είναι" όπως φαίνεται και να μεταβεί σε αυτό που δεν φαίνεται και είναι το πραγματικό.
    Ενδιαφέρον,

    Τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα!!!
    ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 389 ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΛΕΕΙ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΣΟΤΙ ΗΣΟΥΝ.
    ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ....ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΒΟΙΘΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελει να πει οτι "οι αλλοι", οι ανθρωποι που συναντας, ειναι παντα ενα μερος του εαυτου σου. δεν συναντας καποιον διαφορετικο απο τον εαυτο σου. "οι αλλοι" ειναι παντα ενα μερος του εαυτου σου που μερικες φορες το γνωριζεις και αλλοτε οχι. ομως παντα ειναι ο ευατο σου αυτος που συναντας.

      Διαγραφή
  3. αγαπητε ανώνυμε, εγώ κατάλαβα το εξής¨ θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις στους άλλους αυτό που μέχρι τώρα ήσουν.δηλαδή, κομμάτια σου που εξελίχθηκαν και δεν σε αντιπροσωπεύουν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το βιβλίο με συνεπήρε. για μένα ήταν ολες οι απαντήσεις. το ρούφηξα στην κυριολεξία. είναι για μένα η βίβλος της εποχής μας.ολόκληρη η αλήθεια για το επιπεδο ενος ανθρώπου που θελει να εξελιχθει. αναζητω τον dreamer μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω για δεύτερη φορά αυτό το βιβλίο και είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι τώρα, με διαφορά (δεν είναι βιβλίο αλλά κατάθεση ψυχής).Αυτό το βιβλίο μου έδειξε το κενό μου που αν και έχω μια καλή ζωή απλά μου λέει δύο πράγματα , πρώτον ότι πρέπει να ανακαλύψουμε το όνειρο μας και να το πραγματοποιήσουμε και αυτό το υπέροχο (να αναποδογυρίσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο)και καταλίγει στο πιο υπέροχο πράγμα που έχω ακούσει, στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί ανώνυμοι φίλοι ευχαριστώ για την ολόψυχη κατάθεση σας στην ανάρτηση.

    Διαπίστωσα μέσα απο το βιβλίο ότι, ενας κρίσιμος παράγων για την εξέλιξή μας είναι η εφαρμογή της συνεχούς αυτοενθύμησης του εαυτού μας, κάθε στιγμή της ζωής μας ξύπνιοι αλλά και κοιμώμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΠΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ-ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ -ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΝΑΟΝ ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΛΟΛΙΣΤΙΚΟ-ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ <>ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΠ..., ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΤΙ...
    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΜΕΣΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ OSHO ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ..ΔΕΚΤΟΝ...
    ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΖΩΗ..(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΝΙΡΒΑΝΑ, ΟΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ <>ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ , ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΑΦΗΝΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΙΚΟ;;
    ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΩΡΑ...., ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ,ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, σίγουρα σεβαστή η άποψή σου, καθόσον ο κίνδυνος που αναφέρεις υπάρχει και μάλιστα πολύ μεγάλος, αν σταματήσεις να βιώνεις το τώρα, την πραγματικότητα και να διμιουργης μια δική σου. Το ερώτημα του βιβλίου όμως είναι ακριβώς το αντίθετο η αφύπνιση του ανώτερου εαυτού και η συμμετοχή όχι η αποστασιοποίηση.
    Ευχαριστώ για τον προβληματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα η καρδιά ανατινάζεται και φωνάζει: "Είμαι ο χωριάτης και πηδώ απάνω στη σκηνή κι
    επεμβαίνω στην πορεία του κόσμου!"
    ΑΣΚΗΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Μυστικο(the secret),Η Σχολη των Θεων(school for gods) & Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ειναι τα βιβλια που ολοι μας πρεπει να διαβασουμε αν θελουμε μια διαφορετικη ζωη απο αυτην την οποια "ζουμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ.
      ΑΝΝΑ

      Διαγραφή
  12. Σε αυτό το ταξίδι επιστροφής στην ύπαρξη, έπρεπε να εγκαταλείψω τόσο πολλά σκουπίδια: μέτριες σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα, μεταχειρισμένες πεποιθήσεις και ιδέες. Έπρεπε «να κερδίσω τον εαυτό μου», να αναγνωρίσω και να προκαλέσω τη σκοτεινότερη πλευρά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.elfilbooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=53

    Με 40 καινούργιες σελίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ"Soco Voreo" κρατάω τη ρήση του Λουπέλιους:"The School is the quantum leap from multitude into integrity,
    From conflictuality into harmony,
    From slavery into freedom".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Διαβάστε όμως αν θέλετε και τον δικό μας τον Αργύρη τον Τσακαλία. Τα έχει πει χρόνια πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσε, μη μάθεις... θα μπλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένας Δάσκαλος τα έκανε πράξη όλα αυτα και έδωσε στους μαθητές του τη Διδασκαλία της ένωσης με όλα και της πραγματικής ζωής, εδω στην Αθήνα πριν λίγα χρονια. Οι μαθητές του συνεχίζουν το έργο του. Ηταν ο Δημήτρης Κακαλίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟς ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΘΕΟ.ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.ομως ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙς ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τοση ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,σε αυτον το μικρο κοσμο ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΩ.ΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ Ο D,ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ αληθεια!και ποσες ακομα δεν γραφει γιατι δεν θα τις αντεχαμε!ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ:οι αντιφατικες σκεψεις--η αναπνοη και η στρατηγικη!ΟΠΟΙΟς ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ αυτα τα τρια θα αποκτησει τα παντα.και στο μετα να μην ξεχνα τον επομενο στοχο!καλη τυχη σε ολους μας στην ζωη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή