Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα..

Οι "σύγχρονες Δημοκρατίες" 

Σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Επιτρέπεται η χρήση ζώων σε πειράματα ακόμη και αν αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο. Αρκεί η δικαιολογία πως τα πειράματα γίνονται για φαρμακευτικά σκευάσματα
2. Επιτρέπει τη χρήση αδεσπότων σε πειράματα. Τα αδέσποτα θα καταλήγουν στο εξής στα εργαστήρια.
3. Θα είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση ζώων που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη σε πειράματα και έχουν υποστεί "μόνο μέτριου μεγέθους πόνο και στρες". Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένα ζώο μονάχα νεκρό θα σταματήσει να υφίσταται τα πειράματα!
4. Τα πειράματα μπορούν να γίνονται χωρίς αναισθησία
5. Νομιμοποιούνται τα ηλεκτροσόκ, με στόχο να είναι τα ζώα αβοήθητα και να μην "αντιστέκονται" στα πειράματα...
6. Τα ζώα θα μπορούν να απομονώνονται από τα υπόλοιπα και να έρχονται σε επαφή μονάχα με ανθρώπους.
7. Χωρίς αναισθησία θα γίνονται και οι τομές στον θώρακα για "ερευνητικούς σκοπούς".

Πρόκειται για ανανέωση του περιεχομένου μιας οδηγίας του 1986 (Directive 86/609/EEC), που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 από τους "ηθικούς" Ευρωπαίους νομοθέτες...

Το γεγονός αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τα ΜΜΕ, μια και τέτοια γεγονότα δεν θεωρούνται αρκετά σημαντικά ώστε να τα γνωρίζουμε...

Οι κακοί ναζί τη δεκαετία του 30.

Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του Hess και της Πράσινης Πτέρυγας είναι το πολυνομοσχέδιο Reichsnaturschutzgesetz (Νόμος Προστασίας της Φύσης), που ψηφίζεται την 1η Ιουλίου του 1935 και παραμένει σε ισχύ ως το 1976, οπότε και αντικαθίσταται από ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας...

Μια από τις εντυπωσιακότερες ενέργειες αυτού του δυναμικού οικολογικού ρεύματος εστιάζεται στα αλλεπάλληλα μέτρα για την προστασία των ζώων. Το 1932 ήδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος προτείνει στο Reichstag νομοσχέδιο για την απαγόρευση της ζωοτομίας, δηλαδή των τομών σε ζώντα ζώα για τελετουργικούς ή πειραματικούς σκοπούς, ενώ στις 21 Απριλίου του 1933 σχεδόν αμέσως μετά την άνοδο του κόμματος στην εξουσία, ψηφίζεται το πρώτο σχετικό νομοσχέδιο, που αφορά τη λειτουργία των σφαγείων, απαγορεύοντας τη σφαγή ζώων σε αδιευκρίνιστες ή αμφιλεγόμενες συνθήκες που δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Πρωσίας, που τρεις ημέρες αργότερα, στις 24 Απριλίου, ενεργοποιεί διάταγμα απαγόρευσης της σφαγής ποικιλοθέρμων (κυρίως ερπετών), που ακολουθείται από το διάταγμα απαγόρευσης της ζωοτομίας στις 16 Αυγούστου. Σε ραδιοφωνική εκπομπή στις 28 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός της Πρωσίας, Herman Göring, απειλεί όσους θεωρούν τα ζώα άψυχες ιδιοκτησίες και παραβαίνουν τα διατάγματα, με εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  

Τα διατάγματα προστασίας ζώων στην Πρωσία εκδίδονται με σαρωτικό ρυθμό, περιορίζοντας τη δράση των κυνηγών, απαγορεύοντας την παγίδευση ζώων για εμπορικούς σκοπούς, τον βρασμό ζωντανών οστρακόδερμων (όπως αστακών) ή και οριοθετώντας με συγκεκριμένο τρόπο τη χρήση πετάλων, ώστε να αποφεύγεται ο πόνος και ο τραυματισμός του ζώου! 

Σε μια εξωφρενική κίνηση παραδειγματισμού, συλλαμβάνεται και καταλήγει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για αναμόρφωση, ο αρχιμάγειρος εστιατορίου πολυτελείας στο Βερολίνο, που καταγγέλλεται ότι αποκόπτει σκέλη από ζωντανούς βατράχους!

Στις 24 Νοεμβρίου του 1933 ψηφίζεται, σε ομοσπονδιακό πλέον επίπεδο, το νομοσχέδιο Reichstierschutzgesetz (Νόμος Προστασίας των Ζώων) που, μεταξύ άλλων, απαγορεύει την κακομεταχείριση των ζώων, τη χρήση τους σε κινηματογραφικές παραγωγές ή άλλα δημόσια θεάματα που ενδεχομένως προκαλούν πόνο και προβλήματα στην υγεία τους και καταργεί τη διάκριση μεταξύ οικόσιτων και αγρίων ζώων.

Οι δύο υπεύθυνοι της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών, Clemens GieseWaldemar Kahler, που σχεδιάζουν και καταθέτουν το νομοσχέδιο, εξηγούν το νομικό σκέλος του σκεπτικού τους, τονίζοντας ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθεί το ζώο για χάρη του εαυτού του (και όχι για χάρη του ανθρώπινου συμφέροντος απ' αυτό), μετατρεπόμενο σε υποκείμενο προστασίας πέραν όλων των ορίων των υπαρχουσών διατάξεων. και

Διευκρινίζεται πως νομικά υποκείμενα, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, είναι όλα τα έμβια όντα με τη γενική έννοια του όρου και όσα βιολογικά χαρακτηρίζονται ζώα, χωρίς διάκριση οικόσιτου, κατοικίδιου ή αγρίου, χωρίς οριοθέτηση ανώτερου και κατώτερου, χρησίμου ή επικινδύνου για τον άνθρωπο.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1934, το υπουργείο Εμπορίου και Απασχόλησης της Πρωσίας εισάγει με διάταγμα την υποχρεωτική αγωγή των νόμων περί προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί, στις 3 Ιουλίου, το διάταγμα περιορισμού της δράσης των κυνηγών, ενώ μετά τη διεθνή διάσκεψη για την προστασία των ζώων στο Βερολίνο το 1934, εισάγονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τα διατάγματα απαγόρευσης σφαγής ποικιλοθέρμων και υποχρεωτικής αγωγής των νόμων για την προστασία των ζώων, με την εισαγωγή και της οριοθέτησης προστατευόμενων περιοχών για την προστασία των υπό εξαφάνιση ειδών.

"Ἀξίζει νὰ σημειωθεί τὸ ὅτι, τὸ ναζιστικὸ κόμμα διέθετε μία «πράσινη» οἰκολογικὴ πτέρυγα. Ἐκπρόσωπός της ἦτο ὁ Ῥοῦντολφ Ἓςς. (!) Σὲ αὐτὴν ἀνῆκεν ἰδεολογικῶς καὶ ὁ Χίτλερ, ὁ ὁποῖος ἦταν μανιώδης ζωόφιλος, χορτοφάγος, ἀντιαλκοολιστὴς καὶ ἀντικαπνιστής. 

Νὰ ἀναφερθῇ επίσης ὅτι ὁ σφαγεὺς τῆς Τσεχοσλοβακίας, ἀρχιεσές Χάιντριχ, εὐαισθητότατος βιρτουόζος βιολονίστας, ἐνῶ μποροῦσε νὰ κλαίῃ μὲ λυγμοὺς μπροστὰ σ᾿ ἕνα πληγωμένο γατάκι, ἢ νὰ δακρύζῃ ἑρμηνεύων μίαν καντέντσαν τοῦ Μπράμς, ἠδύνατο τὰ προσεχῆ λεπτά, νὰ ἐκδώσῃ διάταγμα σφαγῆς ἑνὸς χωρίου τῆς Τσεχίας...    
  
Προφανώς τα  παραπάνω δεν αποτελούν προπαγάνδα υπέρ του ναζιστικού καθεστώτος, καθόσον οἱ αδίστακτοι ναζῆδες ὄντως διακατείχοντο ὑπὸ φιλοζωικῶν εὐαισθησιῶν, συνδρόμων τῆς πολυσυνθέτου καὶ χαώδους, κατὰ βάσιν πρωτογόνου, ὅσον καὶ σπουδαίας γερμανικῆς ψυχῆς.

Το ζήτημα τίθεται και παραμένει το πώς εμείς, οι μοντέρνοι φιλελεύθεροι και δημοκράτες Ευρωπαίοι πολίτες, ανεχόμαστε και συντηρούμε σήμερα αυτό το αίσχος!"

  (επιμέλεια σκέψεων Σ. Παπαβασιλείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου